crkvabosanska.org

Neuspjeh nikada

"Neka je hvaljen Bog i Otac Gospodina našega Isusa Hrista, Otac milosrđa i Bog svakovrsne utjehe, koji nas tješi u svoj našoj nevolji tako da mi možemo svakovrsnom utjehom, kojom nas same tješi Bog, tješiti one koji se nalaze ma u kakvoj nevolji" ( 2 Korinćanima 3 - 4 NIV )

Da li se ikada osjećate kao da ste doživjeli neuspjeh? Ako jeste, sada je vrijeme da Bogu date šansu. Ako ste doživjeli razočarenje, ili ako ste nekoga razočarali, ako osjećate da ste uradili nešto loše, molite se Bogu da vam oprosti. I budite sigurni da sami sebi oprostite. Tada vaš neuspijeh preokrenite u vrijedno iskustvo koje vas je nešto naučilo, i koje će vas učiniti boljim.

Mislim da je to bio Ernest Hemingway koji je prvi upotrijebio frazu "postati jači tamo gdje si najslabiji." To znači da, ono mjesto gdje je kost slomljena i koje se liječi, postaje najjači dio kosti.

Ista ta istina se odnosi i na naša mjesta koja su slomljena - tamo gdje smo povređeni, gdje smo se razočarali ili gdje smo razočarali druge, ili gdje smo uplašeni. Kada sve to predamo Bogu na liječenje, njegova snaga postaje savršena kroz našu slabost. To je pouzdana istina i kada pomažemo drugim ljudima. Njima pomažemo ne samo kroz našu briljantnu logičnost ili ubjedljiv govor, već i kroz to što sa njima dijelimo naše borbe, padove, razočarenja, gubitke i kako to, sa Božijom pomoći, savlađujemo. To je kao kada jedan prosjak koji je pronašao kruh, drugima pokazuje gdje ga također mogu naći.

Molitva koja se preporučje: "Dragi Bože, hvala ti za ono što hoćeš da me naučiš kroz moje strahove, padove, i moja razočarenja, i bolje pomozi drugima koji su također razočarani ili su razočarali. Zahvalno, u Isusovo ime. Amen."
 
Nalazite se: Početna Poučni tekstovi Neuspjeh nikada